marți, 14 decembrie 2010

Opinia telespectatorului: ZIUA NATIONALA

ZIUA NATIONALA

sau…

DE CE NE ESTE RUSINE DE ISTORIA NOASTRA?

          Au trecut  aproape doua saptamani de la data de 1 Decembrie, de cand vremea mizerabila, ploaia, vantul si frigul, incet, incet, au sters amintirea a inca unei incercari de sarbatorire a istoriei noastre, a istoriei poporului roman, cu adevarat vitregit de vremuri.

          Sarbatoare fara sarbatoare, organizare de mantuiala din partea responsabililor cu treburile tarii, de altfel ca intodeauna de-a lungul ultimelor doua decenii, o demonstratie larg prezentata ( si bine conturata ) de majoritatea posturilor TV, de antipatriotism, antinational si fuga de orice fel de intentie de a te mandrii cu  numele tarii tale, a poporului tau si implicit a istoriei lui.

          Si tot ca de fiecare data, avand terenul viran liber, nu putini au fost acei care ne-au improscat cu mizerii ca pe niste resturi ale istoriei, in timp ce vasnicii aparatori ai neamului stateau ascunsi   dupa fleici, mici, sorbind cu foame din gulasi sau din cazanul cu  fasole si ciolan…!

           Nu reusim sa ne trezim!

           Si nici nu ne vom trezii pana cand o personalitate nascuta din radacina acestui neam, nu se va aseza in fruntea istoriei si cu o mana de gladiator sa ne inmanuncheze si sa porunceasca…: ”Romani, desteptarea !“

        Am scris intr-una in tabletele de analiza, anterioara, ca unitatea unui popor e distrusa din fase, odata cu aparitia a tot felul de grupari, care apoi au devenit partide, apoi partide politice, la inceput adversare, apoi dusmani care au exacerbat conflictele pentru suprematie cu toate ocaziile, cu toate mijloacele si sub toate formele, unele atat de suburbane si imorale  incat redarea lor ar fi o adevarata autoinjosire .

        Aceasta atmosfera a tinut locul unei pregatiri chiar emotionale, cu momente din trecutul nostru, a formarii poporului nostru.

        Ziarele, posturile audio, video etc. toate au redat cu lux de amanunte focarul dezacordurilor si a permanentelor conflicte de interese, demonstrand, daca nu a fost destul, ca partidele nu au mult comun cu interesul national, cantonandu-se in interesele de grup si in special a celor personale. Niciodata un partid nu va putea reprezenta tara in intregime ci numai fractiunea ce o reprezinta.

 

     

2 comentarii:

  1. Nu cred ca ne este rusine de istoria noastra ,mai degraba nu este cunoscuta cu adevarat .Daca istoria mai apropiata de zilele noastre ma refer la ultimii 50 ani este o nebuloasa ,nu poti fi sigur,nu ai certitudinea daca citesti o istorie ca este obiectiva .Avem istoria comunistilor,istoria de dupa lovitura de stat,istoria dinainte de 44 fiecare cu adevarul lui.Nu avem compasiune pentru ai nostri,nu ne iubim confratele,daca Isus ar fi fost roman cred ca ar fi fost rastignit a doua oara,am fi facut-o in stilul nostru propriu.Apoi ne-am fi mintit constiinta ca sa ne justificam ,convinsi fiind pana in panzele albe ca este adevarata minciuna.Ma bucur maestre ca totusi mai sunt oameni care vad si dincolo de perdeaua de fum creata de cei fara scrupule.Cind vom suferi indeajuns de mult ne vom cauta unii pe altii si am convingera ca ne vom gasi.Si la "gura sobei" ce frumos ati spus,fara ura ,fara condescendenta,sa ne indreptam cu o miscare blinda,acceptind adevarul chiar de este nepalacut si nu cred ca va fi nevoi de o mana de gladiator sa ne stranga ca sa ne destepte.Adrian Olar.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru adaugarea opiniei dumneavoastra, langa punctul meu de vedere referitor la starea societatii si mai ales a noastra.
    I-mi place mult felul in care sintetizati problemele,real, concis si cu multa eleganta. Cred ca daca asa s-ar purta dialogurile si dezbaterile, comunitatea noastra ar avea mult de castigat.
    Va voi raspunde mai amanuntit, dupa ce termin tableta ultima : opinia .
    Va urez un AN NOU , aducator de sanatate si multe satisfactii domnule Adrian !
    CF.

    RăspundețiȘtergere