joi, 30 decembrie 2010

Opinia telespectatorului: ZIUA NATIONALA– 6 -

           Ma intreb, cei care azi s-au transformat in -puritati bipede– de ce nu s-au dus la maestrul Stalin, ca pistolari, ca acolo ati fost cu noi toti, si sa-i spuneti :”Baaaaai dictatorasi, vezi ca daca nu te porti frumos cu noi… iti impuscam catarama de la curea si ramai fara pantaloni! “

           Ia spuneti, de ce? Pui de eroi postbelici, ati deschis vreodata, de cand ati terminat scoala primara, un Atlas ? Uitati-va pe harta politica a Europei , cam ce suprafata colorata ocupa Federatia Rusa si cam cat e a Romaniei? (imaginati-va cat era Uniunea Sovietica )

           Sa va spun ceva, daca cineva vrea sa convinga auditoriu ca cei peste 4o de ani n-a lasat urme in formarea fiecaruia care a trait in “lagarul socialist”, unde au crescut si trait multe generatii, au studiat, s-au profesionalizat, si am fost obligati insasi  de viata sa costruim un alt Stat cu alte legi, au aparut mari pesonalitati in toate domeniile recunoscuti pe toate meridianele… eh… daca cineva vrea sa nege totul si sa si convinga atunci teapa  aia, monument, o ia frumos in poponeata si-i iese in loc de caciula. Un astfel de specimen ori a fost tinut in spirt ori a fost congelat din ‘56 panain ‘89.

           Si atunci de ce sa ne aratam cu degetul unii pe altii ?

           Stiti  conditia din  Cartea Sfanta : “ Sa dea cu piatra cel care se simte fara pacat !

           Eu cred  totusi ca suntem un popor extraordinar si sa nu-l confundam cu o parte din inscolitii fara tara, fara neam, vanduti si slugi din fasa. Istoria unui popor e ca o colectie de volume sacre. Fiecare volum corespunde unei perioade date, el trebuie scris cu mare exactitate asa cum a fost, ne place sau nu, pentru ca tot noi am fost si atunci si acum si vom fi si in viitor !

           Intr-o zi, cand ne vom trezi,(si putem in orice clipa) ii vom obliga pe toti inchizitorii ca la fruntariile statului sa se stearga pe picioare, sa bata la usa tarii si vom decide noi cine e demn sa calce pe iarba din gradina Maicii Domnului!

Inca o data, LA MULTI ANI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu