miercuri, 29 decembrie 2010

Opinia telespectatorului: ZIUA NATIONALA– 5 -

           Deci tovarasii nostri de arme, pentru care sacrificiile noastre au fost de un real sprijin in timpul razboiului, drept rasplata ne-au facut pachet si ne-au asezat dincolo de  linia rosie… apoi ca sa nu fie prea multi martori ai zaiafetului au mai denumit linia care despartea prazile: ”Cortina de Fier“!

           Mai mult, cu o propaganda mai tumultuoasa decat ruperea unui dig, se spala non stop – creierele omenirii – pentru fundamentarea crezului ca tot ce e dincolo de  “cortina“ este odios, necivilizat, o lume fara Dumnezeu hranita cu microbii comunismului,  pe langa care bomba de la Hiroshima a fost asa, un fel de joc cu artificii… In acest mediu trebuia sa stea si Romania !

           Si cat am stat? Peste 4 decenii  !

           Abia acum va pun intrebarea care ma framanta: A facut poporul nostru o asemenea alegere? A fost intrebat de vreunul din marii victoriosi? In ciuda unei acivitati acerbe a MAE care le solicita ajutorul pentru a ne lasa  dincoace de cortina ni s-a aratat  “coltul“ si cartonasul rosu.

            N-am fost toti, cei peste 20 de milioane impreuna? Impreuna cu dumneavoastra domnilor corifei contestatari?

           Si atunci, daca nu ne-am putut alege dupa razboi modul de viata pe care l-am fi dorit, inclusiv organizarea social politica si  economica interna, afara de cea impusa de cel puternic,de ce ne aratam cu degetul si ne acuzam unii pe altii? De ce  unii ne-am decolorat repede si nu mai vrem sa recunoastem ca destinul ne-a  azvarlit in aceeasi barca? Chiar nu vrem sa vedem ca tocmai acei care ne-au hotarat destinul postbelic, ne eticheteaza azi ca – tari comuniste –, ca indivizi care trebuie sa fie supraconditionati pentru a intra in maruntaiele Europei?

           Sigur ca ii servim, prin dezordinea noastra, prin lipsa de disciplina si nerespectarea de multe ori a legilor. Dar asta  e treaba noastra, noi ne-o punem pe cap si noi ne spalam pe obraz cu ele.

           Dar cu ce ii servim mai mult, este lipsa de unitate nationala la care colaboreaza toti carora le e  rusine de istoria neamului nostru ! Exista inca o mare dorinta din afara, serviti de – rusinatii – nostri, de a ne dezbina unitatea si nu putine incercari au au fost si sunt pentru dezbinarea statului. De ce sa ne fie rusine de istoria tarii, de multe ori trecuta prin foc si sabie si tot de atatea ori impusa de cei mai tari !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu