luni, 27 decembrie 2010

Opinia telespectatorului: ZIUA NATIONALA– 3 -

       Si tara noastra a trecut prin multe asemenea momente cand, pentru supravietuire, trebuia luata o hotarare rapida chiar daca trebuia ales intre incalcarea unei intelegeri si evitarea dezastrului iminent.

       Mai este ceva de neinteles,  o seama de corifei, din cand in cand afirma public concluzia lor, despre o anumita inclinatie a romanilor spre – tradare –, chiar asa, spre tradare !

        Din pacate pentru  noi, printre aceste constiinte pure, sunt si cateve personalitati absolut remacabile din lumea culturii a politicii sau chiar a istoriei… pacat.  (pentru ei, ca noi ramanem aceeiasi)

        Haideti sa ne reintoarcem putin la aceste momente de “infidelitate“. Poate putem sa ne reamintim cine si cum a tradat, pentru ca daca uitam momentele istoriei reale, o inventam noi mai dupa ureche sau dupa avantajele momentului.

        Deci a citit cineva vreo fraza de multumire, mica asa, una micutica pentru jertfa  zecilor si zecilor de mii de tineri care aparau cu secole in urma, cu sageata, cu arcul cu ghioaga Europa  apuseana, deoarece poarta de intrare spre ea erau gurile Dunarii si hotarele de rasarit a teritoriului nostru ?

        Zeci de razboaie contra navalitorilor, hoarde peste hoarde dinspre soare rasare si ostile diversilor Pasi, ridicau sabia deasupra stramosilor nostri si faceau prapad pe unde soarta le era mai prielnica in timp ce imperiile vestului isi calcau dantelele la pumnusei si jabuouri si-si lustruiau diamantele.

        Ca recompensa am ramas cu titlul nobiliar de : necivilizati, prostime, sarantoci si numai stiu eu cate denumiri descalificatoare.

        Azi cum e… ? Dar in ciuda faptului ca cei interesati sufera voit de – orbul gainii – acest popor a daruit patrimoniului universal multe nume de personalitati, din toate domeniile, cu o gandire creatoare de o stralucire rara .

         Sa facem un salt la al doilea razboi mondial.

         Din Vest, invadau Europa puterile Axei. Stim bine ce sa intamplat cu tarile care au incercat cea mai mica rezistenta. Salvarea noastra au fost campurile petrolifere de la Ploiesti care alimentau masina mortii si datorita carora ni s-a oferit titlul de aliat care sub nicio forma ( decat a dezastrului ), nu putea fi evitat…Domnilor corifei, domniile voastre ce ati fi facut ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu