marți, 14 decembrie 2010

Opinia telespectatorului: ZIUA NATIONALA - 2 -

          Dar mai mult ca orice, demonstratia aprope permanenta lasa impresia publica de jena, de rusine fata de istoria neamului romanesc. Vrem sa fim ca altii, vrem sa gandim ca altii, cand e vorba de trecuturi istorice politico-sociale ne aratam unul pe altul  cu un deget care condamna, ca si cand arati vinovatul care a determinat istoria sa treaca peste tine… straduindu-te sa  arati celor din jur ca tu in schimb esti cel pur, cel strain de tot ce a fost, ai gandirea cea mai noua, cea mai proaspata, esti omul nou, al vremurilor noi. Arati mereu cat de insultat esti, ca stai alaturi de cei veniti din alte vremuri… sarman mormoloc !

           Cam acesta e si omul nostru nou, in foarte mare masura.

            Oameni buni, in adancul sufletului,  voi si noi toti stim ca nu e asa. Stim  foarte bine ca popoarele, in special cele mijlocii si mici, nu-si pot alege intodeauna oranduirea interna asa cu ar dori.

            Evenimente de o forta uneori cataclismica prind in vartejul lor mai ales pe cei slabi si-i tavalesc prin dezastre si drame de neevitat, care lasa in timp asupra lor urme peste multe generatii.

               Cei mari si puternici aduc toate aceste nenorociri.

               Ei impart lumea si o rasimpart dupa interesele lor. Scopul -  acapararea bogatiilor  mari ale naturii, indiferent in ce colt al universului le gasesc, pentru ca ele dau – PUTEREA – si pentru acapararea lor nu exista distante.

              Sigur ca pentru marea prostime, aceste urgii, sunt justificate  si prezentate sub forme CARITABILE… Haideti sa facem un test de logica politica: credeti ca razboiul din Irak a fost dezlantuit din umana intentie de a darui poporului democratia?      

              Nu! Astazi si nu numai, cine detine petrolul, e seful clasei, al lumii… si altele si altele. Dar pentru un asemrnea tavalug nu sunt indeajuns numai combatantii.  Ca sa arati latura umana a actiunii, e nevoie sa antrenezi multe alte popoare, altfel esti acuzat de agresor, pe cand o agresiune colectiva, pare o decizie a unei parti  din omenire, ca  vrea sa indrepte starea lucrurilor.

              In general, dupa asemenea zguduiri, cei victoriosi, fac o  alta impartire si organizare a zonelor cucerite. Si in ele se gasesc multe tari iar reoranduirea lor interna va fi conditionata.

                E complicat? Nu.  (va urma )

Un comentariu:

  1. La multi ani cornele sanatate fericire siimplinirea tuturor dorintelor impreuna cu Steluta Goldita Vicu

    RăspundețiȘtergere