miercuri, 20 octombrie 2010

Opinia telespectatorului: Judeca tu - 3 -

             Dar voi care tipati in gura mare ca – sunteti satui de Romania -, va barfiti  tara si locuitorii ei, publicati carti insultatoare la adresa ei, chiar daca unii dintre autori sunt investiti cu reprezentatarea ei in lume… ba unii ar dori faramitarea  si instrainarea ei, de ce nu profitati de lumea aproape fara frontiere!?

             Europa cu bluza descheiata, va asteapta la sanul ei, sa va hraneasca cu lapte de … - emigrand – voi si toti urmasii vostri.

             De ce va chinuiti? Lasati-ne, nu ne purtati de grija, nu ne puteti face dupa chipul si asemanarea voastra… ar fi un chip prea urat! Iarba verde pe care ne-a lasat-o Dumnezeu, care v-a tolerat cu umilinta, afectiune si rabdare, nu merita atata injosire.  N-o mai murdariti… lasati-o sa reinverzeasca si sa se umple de flori pentru cei care s-au nascut din tarana ei si care intr-o zi vor sa se reintoarca  sub radacina lor…

              Iubesc Romania asa cum e ( deocamdata ), cu frumosii si uratii ei, cu harnicii si lenesii ei, cu savantii si analfabetii ei, cu patriotii si tradatorii ei… chiar si cu imbecilii ei!

              AM CEA MAI MINUNATA TARA DIN LUME ! (  Sic ! )

Un comentariu:

  1. Recunosc ca mi-a placut subiectul discutat pentru ca ma include direct si pe mine.
    In primul rand ma bucur ca vad ca sunteti activ chiar si asa in mediul acesta virtual. Apoi sper sa ne revedem cat de curand cu bine.

    Chiar e bine de colindat peste mari si tari. In toate povestile copilariei eroul principal pentru a se invrednici sa-si intre in drepturiel depline de mostenitor trebuie sa ia calea pelerinul, un proces de continuare maturizare launtrinca, in care se descopera pe sine, originea sa si potentialul interior.

    Calatorind, inveti sa iesi din cochilia prejudecatilor, a amortirii, din static, devin dinamic, intr-un cuvand un val se ridica treptat si incepi sa vezi lumea la cu totul alte dimensiuni si sa te intelegi mai bine relatia dintre tine si ceilalti oameni si deci rolul tau in comunitatea din care faci parte.

    Zic si parintii pustiei, ca cine doreste sa se mantuiasca, cu intrebarea calatoreste. Deci nu doar sta sa-si puna intrebari ci porneste sa caute si raspunsul al intrebarile sale.

    A fi fericit, a fi liber, a fi implinit sufleteste si impacat cu lumea nu este o stare numaidecat, ci un proces continuu, este o cale. Doar moartea este o stare. Viata este o dinamica continua de exploarea a existentei si de adancirea a sensurilor ei.


    Pentru ca omul este trup si suflet totodata, o calatoria peste mari si tari va fi intotdeuna si o experienta sufletesca.

    Pentru a ne identifica mai bine cine suntem si ce vrem, e mai usor sa parasim locurile natale caci intr-un mediu nou vom reusi sa ne distingem mai clar fondul nostru, vom vedea mai clar difenta dintre noi si ceilalti.

    Si intotdeuna cand ii analizam pe ceilalti sa nu uitam ca de fapt nu vedem analiza se face dupa experienta nostra, adica filtrul cu care noi examinam e de fapt oglinda nostra interioara pe care se reflecta experientele dinafara.

    RăspundețiȘtergere