sâmbătă, 9 octombrie 2010

Opinia telespectatorului: Judeca tu - 2 -

         Este absolut acceptabil sa pleci din tara ta, chiar timp indelungat, pentru interes materiale, un trai mai bun, un castig mai bun.  Este normal sa te stabilesti oriunde in lume definitiv chiar. Pentru ca tot multi se vor intoarce  mai instruiti, mai avuti, mai informati in domenii diverse, toate aducand un mare avantaj si un salt mai rapid spre viitor pentru tara din care au plecat.      

          Dar ca sa stai si sa-i judeci tu  pe semenii tai, sa-i detesti privindu-i ca fiinte dintr-o lume de periferie, e culmea lasitatii.

          In momentul de fata, societatea noastra e divizata in doua parti: prima vede, constata, dezbate si iar dezbate  tematici cu adevarat reale si uneori cu o competenta absoluta. Si aci totul se termina, urmand o asteptare in care cineva sa vina si sa  aplice concluziile rezultate si sa ne aduca  pe tava rezolvarea.

           A doua parte merge mai departe si face tot ce vrea, aplicand proverbul ; cainii latra…ursul trece !… Si atunci ? Ne putem tot plange soarta, sa ne stergem singuri lacrima… si atat .

           Trecand insa peste vitregiile istoriei si ale momentului, cu toate greutatile, cu toate nemultumirile, cu toata revolta care uneori ne cuprinde, tara aceasta se straduieste sa mearga pe cat posibil in pas cu vremurile, prin oamenii ei de valoare din stiinta, cultura, arta, batalioanele de olimpici din toate domeniile, la al  caror  nume drapelul nostru a fluturat in lume, tot de atatea ori.

            Sa-i amintim cu recunostiinta si pe acei care asigura in fiecare dimineata painea calda cea de toate zilele sau prospetimea pietelor, cu toate ca toti impartasim si binele si raul …            

           Ba mai mult, eu cred ca e bine sa plece cat  mai multi in cele patru zari ale lumii, s-o vada, sa compare si sa o cunoasca, iar daca se decid ca acolo viitorul lor e mai surazator, sa-l implineasca, dar sa nu uite de certificatul  lor de nastere scris in – gradina Carpatilor –.

E unicul salvator in orice moment………

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu