joi, 2 septembrie 2010

Metamorfoza societatii actuale - continuare 5

          Daca  subliniem ca imediat  dupa rasturnarea vechii oranduiri,  marea avere a statului era proprietatea lui, ne putem  reimagina  batalia pe – halci – care s-a  dezlantuit…

          Inca o data si pentru a nu stiu cata oara mentionez ca pretuiesc pe toti acei care au acumulat averi, oricat  de mari, prin efortul profersional, pregatire si curajul initiativei. O natiune are nevoie de astfel de – piloni – pentru ca  ei vor forma  adevarata structura fundamentala a viitoarei  societati .

          Din pacate, falimentul economic al societatii actuale e cel pe care il traim: vile, blocuri de sticla, masini ultra luxoase, concedii  mai lungi sau mai scurte in cele mai scumpe locuri de pe planeta alaturi de primul loc in Europa la mortalitatea infantila, de mii de copii care nu pot  merge la scoala  si de batrani care sunt terorizati de spaima  ca nu-si vor putea  cumpara medicamentul care le mai prelungeste   restul amarat de viata .

          Sa revenim la batalia pentru – halci –. Unde trebuia  insa lovit mortal  statul ? In proprietatea strategica !

         Am pornit spre cele trei mari idealuri : libertate, democratie si capitalism…intr-un fel;fie vorba intre noi pe un drumeag mai pe alaturi… Ne-am cam speriat oleaca. Am aflat ca – democratie – ar insemna domnia legii or in asemenea mediu e greu sa formezi noua societate. Am  aflat apoi ca  un model de  - stat – capitalist occidental, ar presupune calitate, exactitate si respectarea cu strictete a obligatiilor……cam greu. Oricum si in fond putem  construi unul  mai de-al  nostru, De ce sa nu fim  originali ? Cum trebuia sa recuperam cei peste 4o de ani pierduti(in neagra  vesnicie), am incropit comisii peste comisii si a inceput marea privatizare. In plus am vandut tot ce se putea vinde. Tot! Trebuia sa rupem cu trecutul odios si am rupt…….Slava Domnului ! Am vandut  petrolul, cu industria lui cu tot, energia in general, fabrici de tractoare, de armament,de vagoane si locomotive, de camioane, industria lemnului cu tot cu munti. Ce nu s-a putut vinde negresit trebuiau distruse, munti defrisati, sistemul de irigatii pe aproape 7o % din zonele agricole furat, ferme pomicole, viticole, crescatoriile de animale si pasari……  banci, institute  de cercetare, statiuni de odihna(Govora, Herculane).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu