sâmbătă, 4 septembrie 2010

Opinia telespectatorului 3

     Cum au devenit urmasii lui Traian si Decebal HOTI!? Pai cu ajutorul nostru: a dregatorilor, a jurnalelor, a televiziunilor. Hai sa va spun cum !

     Exista o – soparlica – folosita de uniunile de tari.

     Uniune, uniune dar situatia e bine sa fie tinuta sub control, iar suveranitatea si statul national incet, incet, n-ar mai trebui sa deranjeze tarile care au format oarecum o comunitate. Puterea centrala trebuie sa se contureze treptat, pe prim plan. Deci trebuia gasita formula ca ea sa se poata amesteca in treburile statelor respective fara prea mari formalitati diplomatice .

     Si s-a gasit: ETNIILE!

     Sub pretextul apararii lor, poti fi chemat la raport, printr-o fina legatura de idei de fapt pentru orice .

     In lagarul socialist, ele se numeau – nationalitati conlocuitoare – Daca  spuneai prea vocal ca esti –roman –, ti se dadea explicatia: sa fim atenti  sa nu-i suparam pe tovarasi.

     Sunt unele formule cu caracter universal si se imprumuta fara prea mari scrupule.

      In UE formula se cheama  - etnii –. Si acum e la fel. Nu prea te incumeti sa-ti  afirmi obarsia, fara indoiala si din lasitate si pentru a nu fi acuzat de xenofobie, in timp ce unele grupuri etnice isi clameaza foarte vocal  stramosii. Si bine si fac. Cand e ziua nationalitatii lor, apar zeci de drapele a altor tari, dac-ar fi in schimb sa numaram drapelele romaniei in ziua tarii noastre…: Salut! Nu intereseaza aproape pe nimeni.( in afara de institutii ) Avem profesori in tara care iti dau lectii cum trebuie sa-ti aperi certificatul de nastere…

      Si atunci nu e adevarat ca nu ne prea intereseaza cine suntem ? Iata cum ii servim pe toti nadragarii, de oriunde, sa ne insulte si tara  si pe cetateanul de rand:           

     Apare la TV : “ Astazi au fost expulzati din Franta  60 de romani. Cetatenii romani au fost prinsi la furat din locuinte sau pe strazi…, copiii romani au fost  prinsi la cersit si la furat portofele prin magazine ……etc…..etc….. 

     Ziarele fac in mare parte  la fel. Demnitarii si ei. De ce !?

     Treziti-va stimati dregatori !

     Si daca tot traim in era soparlicilor, atunci, e obligatoriu sa-si asume tot norodul resposabilitatea propriilor fapte si tot atat de obligatoriu este sa le separam, pentru a le arata neamurilor in confuzie, ce si cine suntam, fiecare.

      Deci  - va rugam – ramaneti in continuare langa noi, presa si televiziunea sa putem citi sau auzi anunturile in felul urmator ;   “…din tara soarelui apune, ieri, au fost expulzati , 6o de cetateni  romani dintre care ,30 de etnie X,  20 de etie Z si 10 etnici romani, care au incalcat legile ospitalitatii prin urmatoerele infractiuni…..1..2..3..etc.

       Si atunci pentru a nu mai exita intrebarea-generic: ” de ce Romania e impinsa la marginea UE “ vom trage si noi plapuma de pe picioarele ei, lasand-o sa dardaie, pana cand vom fi din nou tratati cu politetea si respectul cuvenit !

       Va multumim .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu