duminică, 8 august 2010

Metamorfoza societatii actuale - continuare 2

     Nu as dori sa se creada ca am ceva impotriva lumii bogate. Asta am dorit, asta avem .
Dar atunci trebuie sa ne reorientam, sa observam cu atentie si prudenta schimbarea lucrurilor si fiecare in felul lui, sa ajunga la propriile concluzii. Asta inseamna independenta in gandire, alfel numai a citi sau a asculta ce spune altul,inseamna ca nu mai esti tu, dar nici cel ce scrie sau vorbeste,devii un fel de trena a vremurilor si sub acest statut, lacrimile varsate la mormant strain nu sunt altceva decat pierdere de lichid.

     Inainte de a trece mai departe, vreau sa mentionez inca odata , ca nu sunt impotriva celor cu mari avutii . Dar ii impart in doua categorii.

     -Capitalistul- .Este un cetatean de elita a sistemului. Cu chemare intuitiva, care se perfectioneaza in lumea finantelor, devine in timp un specialist cu desebit spirit de obsevatie referitor la cerere si oferta,la jocul uneori inselator al pietelor, mereu cauta sa fie printre primii in satisfacerea cererilor .Devine incet un adavarat specialist,chiar un profesionist al domeniului.
Dar marea lui calitate consta in faptul, ca desi sporeste capitalul cu un incredibil succes, el nu-l blocheaza, nu-l depoziteaza numai de dragul de a-l avea. El il investeste, il lasa sa circule.
Intr-un fel sau altul el creaza bunuri, fara indoiala tot ale lui, dar care pot fi folosite de cei care isi pot permite sa le foloseasca .

     -Imbogatitii- .Aceasta categorie,incearca sa se amestece cu capitalistii, refugiindu-se sub aceasi denumire. Ei insa s-au imbogatit pe alte cai , profitand de conjucturi ocazionale, neortodocse, sau chiar ilegale de multe ori . Ei din pacate sunt multi, ei aduna averi numai pentru a le avea. Blocheaza capitalul lichid in conturi cat mai umflate, singura lor investitie este in constructii personale, vile, terenuri, masini, articole pentru epatare dintre cele mai scumpe,imbracaminte, ceasuri de zeci de mii de EURO, bijuterii, etc.etc.
     Ei sunt un pericol pentru societate deoarece blocand acest capital, ei lasa un gol in visteria societatii ,pentru ca sa-i poti avea , trebuie sa-i iei de undeva ( ia ganditi-va de unde ? )
Si de unde tot iei si nu mai pui...Va las sa ghiciti... Bravos !.....Ati ghicit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu