vineri, 6 august 2010

Metamorfoza societatii actuale - continuare 1

     Concluziile mele se refera la statul modern, fisura in unitatea natiunii o gasim poate chiar de la formarea statelor insasi.
Deci, continuandu-mi ideea, conflictul intre gruparile sub diferite culori politice,are un singur tel : varful piramidei, adica preluarea puterii, dependenta problemelor statului de interesele partidului respectiv.

     In tarile mici mai ales, politicienii care preiau fraiele au un interes major, acela de a ajunge la bogatiile natiunii .Apoi, repudiind incet statul de drept, care este in fapt protectorul intregii natiuni, se declara ( ajutati de diverse functii si titulaturi ) ei insusi - statul – . Ori bogatiile statului ,sol ,subsol, ape, aer, usor, usor, prin tertipuri complicate, printr-o legislatie ambilicata care azi e, maine nu e, la un moment bine calculat, in mare masuraddevine a lor. Am zis , in mare masura deoarece, o parte din prada, trebuie sa ramana si celor care vor veni dupa ei, deci , un alt partid,astfel facandu-i complici nu pot fi chiar atat de usor aratati cu degetul.

   Intregul sistem este minutios gandit.

   Cetateanul, absorbit de munca lui pentru supravietuire, in majoritatea cazurilor se trezeste in fata faptelor implinite . Mai ales ca i se serveste rezolvarea problemelor ca - unica - solutie , este mangaiat, compatimit pentru greutatile prin care trece,dar ca sa nu sa mai intample nedreptati, iata , are la dispozitie tot felul de -alegeri- pentru a-si manifesta decizia lui pentru indreptarea situatiei.
  

   Odata formata clasa celor bogati si foarte bogati, ei fiind la varful piramidei,ei facand legile, ei dramuind din putinul ramas pentru majoritate cat au pentru ziua de maine, adica cum si cat sa traiasca, deci ei devenind -statul- , tara si cetatenii ei vor fi conduse dupa o astfel de guvernare.
   Legile se vor rasturna, odata cu metodologiile prezente,la venirea altui succesor,altei grupari politice, lasandu-se majoritatii poporului, dulcea amagire ca defapt, EL, e suveranul, el a ales , el a decis !
urmeaz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu